Visie & Verhaal

Wat doen 2 mama's die zowel privé als professioneel begeesterd zijn door kinderen en opvoeding? Ze starten een oudercafé!

Het idee speelde al even en kreeg vorm toen wij, Mariam en Joke, beslisten om te gaan samenwerken.

 

Gesprekken over gezamenlijke projecten mondden steevast uit in topics over kinderen en groei, hun plek in de maatschappij en de confrontatie met pijnlijke en lastige thema's. En ook over work-lifebalance, over je rol als ouder en de invloed daarvan op je andere rollen en over 'wat als het niet allemaal van een leien dakje loopt?'.

 

Kinderen opvoeden is een hele klus. Waarschijnlijk wel een van de zwaarste uitdagingen in de mensenleven. Een fulltime job die we combineren met tal van andere activiteiten zoals nòg een job en hobby's en familie en vrienden en ...We kijken naar onze buur en denken dat die erdoor walst terwijl we zelf  met vragen, twijfels en bezorgdheden worstelen.

 

 

"It takes a village to raise a child" is een mooi Afrikaans gezegde ons wijst op het feit dat die vragen, twijfels en bezorgdheden normaal zijn. Dat die buur er niet zo gemakkelijk doorheen walst als we wel denken. Dat het fijn is om op 'partners in crime' te kunnen terugvallen waardoor ouderschap iets gedeeld wordt dat ons sterker maakt in onze rol als mama of papa.

 

Kroostcafé wil graag deel uitmaken van die "village". Door met mensen aan tafel te gaan zitten die gespecialiseerd zijn in de thema's die we maandelijks aanbieden biedt Kroostcafé een ondersteuningsplatform, doorbreken we taboe's en creëren we een plek waar mensen gezellig samen kunnen zijn en nadien naar huis gaan met enkele handvatten in de rugzak die nieuwe zuurstof geven en/of bestendigen dat jullie als ouders geweldig goed bezig zijn!

 

De 'partners in crime' (plus- en meeouders, grootouders, pleegouders, leerkrachten, opvoeders...) zijn eveneens van harte welkom!

Kroostcafé-team: wie is wie?
Joke De Wulf

Joke is mama van 2 jonge kinderen, Remi en Rachel, en partner van Maarten.

Ze werkte als psychologe meer dan 10 jaar met kinderen met  gedrags- en emotionele moeilijkheden.

Nu ondersteunt ze ouders en kinderen tijdens opname op de kinderafdeling van AZ Sint-Lucas te Gent.

Naast psychologie heeft Joke een voorliefde voor gezondheid en voeding. Als zelfstandig orthomoleculair gezondheidscoach begeleidt ze volwassene en kinderen met chronische fysieke en mentale klachten in haar eigen praktijk.

Wil je meer weten over Joke, neem gerust een kijkje op www.gezondheidscoachgent.be.

Mariam El Guenaien

Mariam is mama van 2 tieners, Lisa-Marie en Lucca en partner van Dieter. 

Ze heeft haar eigen gezondheidscentrum, MAF, in het hartje van Merelbeke, waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat, met de focus op ont-moeten. Via yoga, bewegingslessen, vakantiekampen, ouder-kindmomenten en groeps- en individuele therapie begeleidt Mariam zowel volwassenen als kinderen. 

Wil je meer weten over Mariam, neem gerust een kijkje op www.mafdecreatievedroomfabriek.com.

© 2019Kroostcafé
 

CONNECT​ WITH US:​​

Nieuwsbrief

VZW Kroostcafé

Hukkelgemwegel 4

9820 Merelbeke

info@kroostcafe.be

Openingsuren

Enkel telefonisch of via mail 

bereikbaar!

Telefoon: 0496 46 32 76

Adres

Ondernemingsnummer: BE0704.819.321

Rekeningnummer:

BE49 7360 5160 4771

Informatie

Kroostcafé op sociale media

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Maandag t/m vrijdag